From the January 2016 Common Core Algebra I Regents:

This is really a rate of change or slope question: (change in y) / (change in x)

For answer choice (1), it took 73 years to go up 5 cents not a lot of increase per year

For answer choice (2), 14-6 = 8 cents over 14 years (1985-1971)

For answer choice (3), 24 – 14 = 10 cents over 21 years (2006 – 1985)

For answer choice (4), 35 – 24 = 11 cents over only 6 years (2012 – 2006)

(We can see that the price change has been increasing by more cents as time goes on)

So which time interval had the most change **per year?** Please see below